BLOG

Life is not falling apart, it falls into place!

Het is niet erg dat je valt, het is wel erg als je blijft liggen!

Eigenlijk is daar maar een ding over te zeggen. Ida stoort zich mateloos aan de mooie verhalen welke we op social media onbeperkt kan lezen. Het ene verhaal is nog mooier dan de ander. De ene succesvolle carrière vliegen je om de oren waar menig ondernemer veel geld verdient, of zelfs in een korte tijd financieel onafhankelijk is geworden. 'What a crap!' Het vertellen van de minder mooie ervaringen hebben me juist veel gebracht. Veel leermomenten in ieder geval. Zo heeft Ida in haar sportverleden meer geleerd van de wedstrijden die ze verloren heeft, dan van de wedstrijden die zij heeft gewonnen. Dat is een feit! Ze heeft een mooie carrière (gehad), en zij is zeker gezegend met vele talenten. Zij heeft dan ook heel veel diverse dingen in haar leven gedaan. Maar zoals we al schreven: Ze heeft ook veel dingen gedaan die niet werkten. Zeker! Maar ze staat altijd meer keren op dan ze is gevallen. Dat is nu eenmaal haar karakter. Daar doet echt niemand wat aan. Voor hen die haar te allen tijde gemotiveerd hebben en hebben bijgestaan, is zij dankbaar! Zonder hen zou zij niet de persoon zijn die zij thans is geworden. Voor hen die haar ooit niet goed gezind zijn geweest, zegt zij één ding: "Hartelijk dank voor de ervaring. Zonder deze ervaring zou ik nimmer gegroeid zijn!"

Hoe (social)media framing toepast

"Sociale media draaien om likes en shares, het ‘leuk’ vinden of delen van inhoud, om korte, ongenuanceerde en boude uitspraken. Sociale media zijn gebouwd om te polariseren". (citaat hoogleraar Baldwin van Gorp (KU Leuven) Volgens hem maakt iedereen gebruik van framing. De hoogleraar verteld in een interview met Sociaal.net dat journalisten hem vertelden dat zij niet aan framing doen. Maar Van Gorp zegt dat dit onzin is. Omdat iedereen aan framing doet. Framing is het bewust gebruiken van woorden die positieve of negatieve associaties oproepen. Op die manier kun je het standpunt van iemand beïnvloeden. Framing is vaak storytelling in één woord. In het woord zit een heel verhaal verborgen met een held een slachtoffer en gevaar. Ingrid van Frankenhuyzen (ceo van Communisenso en voormalig journalist van het NRC) verteld (lees: Adformatie) dat de jaren van "hoor- en wederhoor, check dubbelcheck" vergane glorie is.

Laster en Smaad is en blijft strafbaar

Belediging, smaad en laster zijn strafbaar. De rechter of officier van justitie kan beslissen dat iemand geen nieuwe berichten mag plaatsen en oude berichten moet verwijderen.
Een persoon die publiekelijke beschuldigen uit over een ander (bijvoorbeeld van een strafbaar feit), terwijl deze persoon weet dat die publiekelijke beschuldigen niet waar zijn, maakt zich schuldig aan laster. Volgens het wetboek van strafrecht is er sprake van een misdrijf.
Smaadschrift is de schriftelijke vorm van smaad. Door iemand opzettelijk in het openbaar zwart te maken via bijvoorbeeld een krantenartikel of een openbaar forum op een website of via een sociaal media platform wordt smaadschrift gepleegd. Op smaadschrift staan zwaardere straffen dan op smaad.

Ida's persoonlijke ervaring met laster en smaad

Haar voormalig zakenpartner A.L. te D., beweert online dat Ida haar heeft opgelicht en dat zij Ida heeft ontslagen!

In de media vond deze zakenpartner het nodig om te beweren dat Ida naar haar toe is gekomen om te vragen of zij samen konden werken. Zij beweerde dat Ida bij haar is ingestapt. Daarna zei ze ook nog dat zij haar heeft ontslagen in het bedrijf wat zij dus had. Vreemd! Want zij weet dat Laster & Smaad strafbaar is. Je moet je wel als een kat in het nauw voelen om zo de aanval op te zoeken en leugens te vertellen. Te meer omdat alles te bewijzen is. Triest eigenlijk dat iemand zichzelf zo kan verliezen.

Zo kun je hieronder zien dat Ida benaderd is en dat zij alles betaald heeft (lunches, zakenreizen, vervoer, hotels etc.) tot het moment dat de zakenpartners onenigheid kregen. Tevens het bewijs dat Ida zichzelf met mijn Digid account heeft uitgeschreven bij de KVK als directeur van haar bedrijf. Zij is tot op heden alleen nog aandeelhouder. Waarvan haar voormalig zakenpartner het ook niet nodig vindt om Ida uit te nodigen voor de wettelijke verplichting om een jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in te willigen.

Klik hier voor het onomstotelijk bewijs dat de waarheid er anders uitziet.

Ja oké, maar wat is de reden dat Ida te maken heeft met laster & smaad?

In 2020 leent Ida meer dan 450K aan een Duitse bekende. Zij kent deze zakenman en zijn bedrijf al meer dan 22 jaar. Maar de short-loan contract gaat toch over heel veel geld en er is natuurlijk een leningsovereenkomst opgesteld en ondertekend door alle partijen. Vervolgens maakt zij het geld over via haar bank. De lener is geen onbekende van Ida. Maar je raadt het al. Het geld komt niet op tijd terug. Na vele aanmaningen gaat ze zelfs failliet met haar bedrijf (zie screenshot aan de linkerzijde) waar haar curator besluit nog contact op te nemen om de schuldenaar om hem te bewegen om te betalen. Voor dit alles heeft Ida het voornemen om een woon/bedrijfspand te kopen in Amstelveen, wat ondanks de vele beloften dat de schuldenaar gaat betalen, komt er een kink in de kabel, Het koophuis kan daardoor niet gekocht worden. Tot grote ergernis van alle partijen. De verkoper van het pand probeert nog een schade vergoeding te claimen, die door de curator niet gehonoreerd werd. De verkoper verkoopt het huis nog binnen drie weken, maar blijft Ida stalken. Zij neemt contact op met iedereen die met Ida werkt en zet haar in een kwaad daglicht. Ook haar vml. zakenpartner trapt erin en samen vormen zij een complot. Haar vml. zakenpartner heeft echter totaal geen geld om te investeren, zoals je in de whatsapp hierboven kunt zien. En zodra Ida in de gaten heeft dat er iets niet pluis is -ook in de privésfeer van haar zakenpartner- wat te maken heeft met vage praktijken, besluit ze de stekker eruit te trekken. Natuurlijk wil deze partij niet dat Ida uit de school klapt. Want uiteindelijk is de echte reden beslist niet mals en zorgt ervoor dat er menig persoon van het voetstuk gaat vallen. De tijd zal het leren. Jij-bakken is niet de manier om je recht te halen. Maar zoals Ida altijd zegt: De hele wereld staat op het punt om naar een hogere frequentie over te gaan, waardoor alle dubieuze praktijken vanzelf aan de oppervlakte komt bovendrijven. Het is een kwestie van tijd.

Hoe gaat Ida om met (social)media framing en met Laster & Smaad

Ten eerste weet Ida heel goed wie zij is en wat zij wel of niet heeft gedaan. Zij twijfetl daar geen moment aan ook al beweert de hele wereld dat zij anders in elkaar zou zitten. Veelal ziet zij het als een zwaktepunt als iemand anders haar in een bepaalde hoek probeert te duwen waar zij niet hoort. En als de media soms anders beweert dan nog weet zij maar al te goed dat het om kijkcijfers gaat. Likes en volgers. Triest maar waar. Zij twijfelt in ieder geval niet aan haarzelf. En juist daar zijn veel mensen jaloers op. Zij wenst iedereen wijsheid toe en vooral inzicht in hoe jezelf bent. En uiteraard komt er gerechtigheid. Natuurlijk, want hoe spiritueel Ida ook is, opkomen voor jezelf is nodig. Want zou zij dat niet doen, dan zegt zij eigenlijk tegen de ander: "doe maar wat je wilt, zeg maar wat je wilt' en dat is alles behalve voor jezelf opkomen.

En mochten mensen alles geloven wat ze zien of horen van derden, dan weet zij één ding zeker: zij behoren niet in haar 'innercircle!' En voor wie dat een gemis is, laat zich makkelijk raden.

M. van Gilleken:

Ik ken Ida als een puur en authentiek persoon. 

Zo zie ik haar in ieder geval. Zij vindt het eigenlijk niet nodig om alles te vertellen wat ze zoal gedaan heeft in haar leven. En het is echt meer dan menig Nederlander gedaan heeft of gedaan zal hebben. Ze is geen opschepper en doet de dingen die ze doet echt vanuit een intrinsieke motivatie. Zo weet ik dat ze in de 1984 werkte als receptioniste bij de Plukon in Wezep. Zij werd in dat jaar voor het eerst Nederlands Kampioene -60 kg en stond met een grote foto in de krant met een groot artikel erbij. De directeur had het krantenknipsel op de balie van het bedrijf gelegd en vroeg haar toen ze 's morgens binnenwandelde waarom ze niets erover heeft gezegd dat ze op dat niveau sport beoefende. Ze antwoordde met: 'U heeft het ook nooit gevraagd' Zo weten ook maar weinig mensen dat zij al heel vroeg in haar leven klassiek piano speelde. En dat zij in haar laatste jaar van de middelbare school zich al voorbereidde voor het conservatorium. Maar ze koos uiteindelijk voor een sportcarrière. Zij doet haar dingen puur omdat ze groeien wilt. Zo vertelde zij dat ooit iemand gezegd zou hebben: "Ze is motivational speaker, schrijft boeken over persoonlijke ontwikkeling, is een oud topsportster en heeft meerdere projecten gedaan. Ze klopt haar cv misschien wat op. Want ze woont in een sociale huurwoninkje en dat past toch niet bij zo'n succesvolle persoonlijkheid." Toen ik haar daarmee confronteerde moest Ida keihard lachen! '

Haar reactie was: "Maak je niet druk. Het zegt meer over de persoon die dat zegt dan over mij! Het zegt iets over de bekrompenheid van die persoon en hoe snel iemand kan oordelen Ik hoef me voor niemand te bewijzen. Die fase ben ik allang ontgroeid! Ik ben alleen bezig met mijn eigen persoonlijke zielsontwikkeling.

En dat is precies wie Ida is. Puur en authentiek! Ik ben blij dat er nog mensen zijn die zo zijn.