Een diversiteit aan ervaringen

“Focus je op de dingen die je kan en waarvan je blij wordt, i.p.v. je te kijken naar je beperkingen.

Highlights

Hoogtepunten kunnen er alleen zijn, wanneer er ook dieptepunten zijn. Het ene kan nu eenmaal niet bestaan, zonder het andere. (dualisme)

Topsport Carrière

Van 1984 – 1997 (12,5 jaar) ben ik lid geweest van het Nederlands Karate team. In die periode heb ik menig (inter)nationalal kampioenschap op. mijn naam geschreven.

Verpleegkundige & Psycho sociaal Counselor

Ongeveer 16 jaar heb ik als verpleegkundige en psychosociaal counselor gewerkt op onder andere de afdeling Chirurgie in het ziekenhuis in Amsterdam en Haarlem

Herstelperiode

In 1999 ben ik gediagnosticeerd met een hypofyse-adenoom waar ik jaren voor behandeld ben in het AMC te Amsterdam. In 2004 ben ik volledig afgekeurd. Helaas heeft dit alles geleid tot de ziekte van Graves. En heb ik zo mijn beperkingen. (Maar wie heeft die niet, niet waar?) Maar toch kan ik zeggen dat deze periode me thuis heeft gebracht bij mezelf. Het is zeker een hoogtepunt te noemen in mijn leven. Ook al klinkt dat misschien vreemd.

Creatief ondernemer

Nadat ik weer voldoende hersteld was, heb ik ben ik ondernemer geworden. Ik werd eigenaar van mijn eigen sportschool. En zette een multifunctioneel centrum op waar 200 kinderen per week activiteiten konden volgen. Daarnaast ontwikkel ik ondernemingsplannen en ben ikzelf nu een creatief Brainsurfer. En af en toe schrijf ik boeken. U ziet, mijn ‘beperking’ weerhoudt mij er niet van om alles uit het leven te halen!

Iets meer gedetailleerd …

2022
Keynote Speaker – University Arts of Science Philippines
De universiteit in de Filippijnen organiseerde voor haar studenten een jaarlijks ‘Hulagway Event 2022’. Ik heb gesproken voor 3000 studenten

2020 – heden
Oprichter – GimsGiy
GimsGiy is een dynamische community voor positieve creatieve ideeën die impact hebben op micro, meso- en/of macroniveau. Het is een ‘Space of Growth’

dec. 2021
Eervolle vermelding top 100 – Next Women to Watch 
De organisatie ‘Next women to Watch’ is een jaarlijkse top 100 lijst van de meest  veelbelovende vrouwelijke ondernemers van Nederland. De lijst wordt opgesteld op basis van een reeks criteria, die worden geverifieerd door middel van een jaarlijkse enquête en deskresearch. Ik heb de eer om in dec. 2021 tot de lijst van 100 te zijn toegevoegd.

4 mei 2021
Faillissement
op 4 mei 2021 heeft de rechter commissaris in Haarlem het faillissement uitgsproken van een van mijn bedrijven NQNF. Een aantal maanden later heeft de curator en de rechter commissaris toestemming gegeven om door te starten.

2010 – 2013
Oprichter – MFCP Multifunctioneel Centrum
Het organiseren van na-schoolse activiteiten, zoals kookworkshops, zomerschool, kleuterdansen, verhalenvertellers, huiswerkbegeleiding.

13 juni 2009
1e Open Amsterdams Karate jeugd toernooi tot 16 jaar – Organisator
In Amsterdam Osdorp ben ik de organisator geweest van het 1e Open Amsterdams Karate toernooi.
Er deden 453 jonge karateka talenten mee uit 8 verschillende landen in de wereld. Een geslaagd toernooi met heel veel positieve reacties uit de wereld!

2009
Winnaar RKF Award Richard Krajicek Foundation Award
Met ‘voor elke spruit, gratis fruit’, hebben we met TopKarate Amsterdam deze award gewonnen. Reden was de maatschappelijke betrokkenheid, het vermijden van koolzuurhoudende dranken, snoep en andere versnaperingen in de sportschool. En daarvoor in de plaats het aanbieden van gratis fruit na elke les

2009 – 2019
Life Coaching | Psychosociaal Counselor – Zentractive
Het lesgeven en coachen zit in mijn bloed. Maatschappelijke ondersteuning is belangrijk voor hen die het niet altijd van huis uit meekrijgen. Maar ook het begeleiden van  topsporters was behoorde tot mijn taak. De klanten waren voornamelijk voetballers en vechtsporters op nationaal en internationaal niveau.

Juni 2007
Inspirational Speaker –ACN
Voor een Amerikaans congres ben ik spreker geweest voor een Amerikaans Telecommunicatie bedrijf. Het congres vond plaats in Nice, Zuid Frankrijk en er waren 10.000 deelnemers.

2004 – 2007
Nederlof Centrum Amsterdam – Reiki Practitioner & Shindo
De alternatieve geneeswijze heb ik altijd gezien als een toegevoegde waarde naast de reguliere zorg.
Ik heb de opleiding Reiki Practitioner en Shindo met succes afgerond.

1999 – 2005
Ziekteperiode – Thuis
In 1999 werd ik gediagnosticeerd met een hypofyse adenoom waar ik voor behandeld ben in het AMC Ziekenhuis te Amsterdam. En in mijn eigen ziekenhuis waar ik destijds ook werkte, het Spaarne in Haarlem. In 2003 was de ziekte verwoestend. Ik kon niet meer goed lopen, eten zonder te knoeien en had dagelijks hulp nodig. Er was niet zo veel meer over van de altijd energieke ida. Vandaag de dag gaat weer goed. Van de behandelingen heb ik nog wel de ziekte van Graves overgehouden. Maar daar valt goed mee te leven.

1991 – 2004
Verpleegkundige – Spaarne Zh, Slotervaart Zh en Amstelland Zh
Werkzaam als verpleegkundige op afdeling Chirurgie. En 2 jaar op de Longafdeling van het Spaarne Ziekenhuis te Haarlem. In het Amstelland Ziekenhuis werkte ik op afdeling Chirurgie Orthopedie, waar ik helaas in 2004 na een lange ziekteperiode volledig afgekeurd werd.

1984 – 2015 
Karate Sensei – TopKarate Amsterdam
Eigenaar en Sensei van TopKarate Amsterdam waar in totaal ca. 400 leerlingen 1 à 3 keer in de week sporten. In de jaren ’80 was ik nog assistent karate onder oud-Europees Kampioen -80 kg en Wereldkampioen Heren Teams, Sensei Wim Mossel. Dit combineerde ik met mijn dagelijkse werk en met mijn eigen karate carrière, wat niet geheel onverdienstelijk is geweest. Van 1999 heb ik een tijd niet meer op de mat gestaan als sensei, wegens een ziekteperiode.